Jste zde

Domů » Oetz

Zima v Oetzu

Oetz se nachází uprostřed Stubaiských a Ötztalských Alp v nadmořské výšce 820 m.n.m., u vjezdu do Ötztalu.

Místo je poněkud méně známé než nedaleký Sölden, ovšem právě městečko Oetz propůjčilo název celému údolí.

Jeho přehledná "velikost" dělá z místního skiareálu Hochötz ideální rodinné středisko v Rakousku.

Z vrcholků Acherkogel a Rosskopf svahy vedou do údolí sjezdovky všech úrovní obtížnosti.

Do výšky 2.020 m.n.m. se dostanete přímo z městečka lanovkou Acherkogelbahn, a ještě výše pak dalšími vleky a lanovkami.

Celkem jsou v lyžařském areálu Hochötz k dispozici 4 lyžařské vleky, 6 sedačkových a 2 kabinkové lanovky, které vás vyvezou k 12 km modrých, 21 km červených a 3 km černých sjezdovek.

Na rodiny s dětmi je tento region zimních sportů obzvláště dobře připraven. V Hochötzu je různá nabídka pro lyžující děti, jako např. speciální parcour nebo funpark, dětský restaurant, lyžařské kursy anebo školka v lyžařském areálu.

Zkušení lyžaři si určitě vyzkoušejí náročný sjezd od horní stanice lanovky Mohrenkopf nebo neupravovaný lyžařský terén podél lanovky Wetterkreuzbahn. Milovníci rychlosti si mohou nechat změřit čas na stálé závodní dráze a snowboardisté zase zdokonalí své umění ve funparku u vleku Balbachsessellift.

O vaše občerstvení se postarají útulné horské chaty a panoramatická restaurace u horní stanice lanovky Acherkogelbahn s typickými tyrolskými specialitami.

Při lyžování v Oetzu byste si neměli nechat ujít vyhlídkovou plošinu "Zugspitzblick" a návštěvu sněhové vesničky ve výšce 2.000 metrů. V některém z iglú mohou dokonce zimní sportovci i přenocovat, obklopeni bílými majestátními vrcholky.

Večer se můžete těšit na procházky do míst plných idylické zimní romantiky, a v místní části Piburg je dokonce v provozu osvětlená sáňkařská dráha, která má otevřeno až do 22 hodin.

Pokud budou zimní teploty klesat pod bod mrazu, v provozu bývá přírodní ledová bruslařská dráha na jezeře Piburger See. Dva kilometry dlouhé a až čtyři metry široké kluziště jistě potěší každého bruslaře, vstupné je zdarma.

Na sněžnicích se můžete vydat po nádherně zasněžené krajině a pro pěší turisty jsou připraveny četné, perfektně upravené zimní turistické trasy pro romantické procházky.

Útulné městečko nabízí mnoho příležitosti k příjemné dovolené s přáteli. Typická tyrolská selská stavení s barevnými malbami, stylové a útulné ubytování a také bílý farní kostel či jezero Piburger See, to vše je jedena veliká romantika.

Nedaleko jsou i místa velice zajímavá pro mladé návštěvníky, tedy městečka Längenfeld a Sölden. Právě tam je nejvíce různých après-ski barů, nočních klubů a diskoték, kde lze úspěšně zakončit den plný lyžování.

Místo

Dolní stanice lanovky Acherkogelbahn, Oetz 47° 11' 59.856" N, 10° 54' 11.1672" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku